3 tips inför jobbsökandet

1: Tänk dig att jobbsökandet är ett jobb

Att söka jobb är verkligen inte en enkel sak och det kan ta tid att hitta rätt. Under tiden som man söker kan det vara lätt att tappa självförtroendet om man får många nej. Men du ska inte ge upp, fortsätt att gå till ”jobbet” och gör det du ska. En annan bra sak är att klä upp dig för varje dag som du ska söka jobb på. Du kommer in i en positiv rutin om du klär upp dig, även om det bara gäller ett par telefonsamtal i soffan. Du kommer att märka hur ditt självförtroende växer alternativt sjunker beroende på hur du är klädd. Det kommer att ändra din inställning, helt garanterat. Testa det!

2: Alla jobb finns inte på Arbetsförmedlingen

Ibland kommer det upp utsagor som ”Det finns inga jobb på Arbetsförmedlingen”. Vi kan hålla med om att det stämmer till en viss del. Arbetsförmedlingen är dock en väldigt bra instans som har bidragit till att tusentals människor får sysselsättning varje år. Men alla jobb finns inte på Arbetsförmedlingen.

Prata med grannar, vänner och bekanta, släktingar och andra som har kontakter inom företagsvärlden. Upplys alla att du söker jobb och förklara tydligt vilka egenskaper och erfarenheter som du besitter. Att nätverka med andra människor kan ge fantastiska resultat och du kan hitta arbetstillfällen som du inte trodde fanns.

3: Googla dig själv

Idag är det inte alls ovanligt att arbetsgivare googlar personer som söker jobb hos dem. Se därför till att veta av negativa sökträffar i förhand. Hur ser din profil ut på internet? Hur uppträder du i sociala medier och på andra sidor? Ser arbetsgivaren mängder med kommentarer om dina tidigare jobb, där du pratar om dem på ett opassande sätt. Ja då kommer denna arbetsgivare att rygga tillbaka.

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.