Använd arbetsförmedlingen webbplats

Man kan säga mycket om Arbetsförmedlingen om att det fungerar eller inte, men de har en bra webbplats där du kan söka efter tjänster som är lediga.

Om du går in på www.arbetsformedlingen.se så kommer du att mötas av en länk som heter ”Platsbanken”. Den kan du klicka på, eller om du redan vet vad du ska söka efter kan du bara skriva det i sökrutan och klicka på ”Sök”. Men de flesta går in på länken för att filtrera ut olika arbeten.

När du väl är inne i platsbanken så får du tre alternativ att välja mellan. Det är ”Via ort”, ”Via yrke” och ”Fritext” där du kan söka efter ett specifikt arbete eller en ort.

Via ort – Här kan du gå in och söka tjänster som är lediga i den ort som du befinner dig i. Man delar upp allt i Län – Kommuner – Orter. Ett perfekt sätt att snabbt hitta lediga jobb. Det är bra om man inte är ute efter något speciellt yrke.

Via yrke – Vet du exakt vad du vill jobba med så ska du välja ”Via yrke”. Då kan du precisera olika yrkesområden och sedan hitta just din tjänst. Tänk på att det kan hända att ditt yrke inte finns med i kategorierna. Det kan vara ett helt nytt yrke eller så ingår den i en större grupp.

Till Platsbanken kommer det in lediga jobb varje dag och du kan till och med ansöka direkt på Arbetsförmedlingens hemsida genom att skapa ett konto där. Då kan du bifoga CV, personligt brev osv. Platsbanken finns även som App för iOS och Android.

Testa Platsbanken du också!

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.