Bristyrken som du inte trodde fanns

Hitta jobben som du inte trodde fanns!

I denna artikel kommer vi att ta upp X jobb som kanske inte alla känner till. Det är dessutom yrkesgrupper som det är svårt att få tag på bra personer i. Det kan också vara nya yrken som har vuxit fram från ingenstans.

Webb-programmerare

Nu ska nästan allt finnas tillgängligt på webben. T.o.m. kommuner och landsting satsar stort på att erbjuda invånare internettjänster som förut bara gick att utföra på deras kontor.

App-programmerare

Appar för iOS och Android gör succé runt om i världen. Det går att tjäna miljontals kronor om man har en bra ide. Många företag söker efter utbildade personer som kan utveckla appar för att ta deras företag framåt.

Webbutveckling med CMS

Idag är WordPress ett verktyg som används av nästintill varje webbyrå i Sverige. Behärskar man detta publiceringsverktyg finns det jobb att söka hos olika byråer.

Sökmotorkonsult

Även om det är enkelt att lägga ut en hemsida idag så är det inte lika enkelt att få den att synas, i alla fall inte på de sökord som man vill att den ska synas på. Detta är ett helt nytt yrke som skapades för bara några år sedan. Nya företag som erbjuder så kallad ”sökmotoroptimering” söker hela tiden efter personal som kan behärska detta med Google och andra sökmotorer.

Fördelen med dessa yrken är att du kan lära dig allt utan att gå en enda utbildning. Du kan i princip sitta i vardagsrumssoffan och lära dig koda för webben. Allt det andra kan du också göra helt på egen hand. Det är bara att du försöker och blir det inte bra första gången, försök igen.

Lycka till och hoppas att något av dessa tips kommer till användning!

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.