Flera bra råd och tips inför att söka jobb

vad-gora

Arbetslösheten har ökat de senaste åren i takt med att det vi lever i en allt mer globaliserad värld och där fler och fler arbetsuppgifter kan automatiseras. Det blir alltså allt större konkurrens om jobben och då är det ännu viktigare än tidigare att man framför en positiv bild och skriver ett genomtänkt CV som kan hjälpa en på traven när man söker jobb.

Om man är arbetslös så ska man inte sitta och slappa utan gå ut för att leta efter nya möjligheter. Ibland är det svårt om man inte har många kontakter men desto bättre CV som man skriver ju högre är chansen till att få ett jobb. För det första kan man alltid söka till arbetsförmedlingen där dem kan rekommendera ett jobb som passar en. På deras hemsida kan man även se vad för lediga jobb det finns och sedan skicka in ett CV eller gå på intervju.

När man skall skriva ett CV är det bra om man låter så engagerad som möjligt. Man skall visa vad man går för och gärna ta med några situationer som är lämpligt till att ha med för att visa att man kan hantera olika situationer bra. Det är även bra om man nämner en del saker inom branschen så att de får en blick över att man brinner för yrket och inte enbart söker för att ha ett jobb. Att använda slangord eller annat ovårdat språk är ett definitivt ett nej i ditt CV.

Just på grund av att det är så stor konkurrens i dagens jobb är det bra om man sköter studierna och skaffar en bra utbildning.

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.