Hur du skrivet den bästa jobbansökan

Det kan vara väldigt svårt för dem som aldrig har sökt ett jobb förut, att veta hur man söker jobb. Därför kan det vara väldigt hjälpsamt om man kunde få tips om hur man bör göra.

Ta första steget

Det första steget som man gör, är att skriva sin jobbansökan. Jobbansökan kan spela en väldigt stor roll när arbetsgivaren bestämmer vem det är som får jobbet. Det är därför väldigt viktigt att ta tid på sig och skriva en så bra jobbansökan som möjligt. Ansökan ska innehålla en kort presentation om sig själv, som bör beskriva vem man är och vad man vill uppnå. Därefter bör man även inkludera meriter över vad man tidigare har åstadkommit. Ett så kallat CV eller meritförteckning. När man skriver ansökan ska man helst försöka få arbetsgivaren att fastna för just dig, för det är det som kan avgöra vem det är som får jobbet.

Var förberedd

När man kommer till arbetsintervjun, kan det vara väldigt viktigt att man inte är för nervös. Speciellt inte i de jobben där man ofta träffar nya människor varje dag. Att visa att man är bekväm med att prata med andra kan vara väldigt viktigt i många jobb. Däremot kan det också vara väldigt viktigt att visa att man är ordentlig och noggrann. Om man verkar klumpig och slarvig under arbetsintervjun, minimerar det ofta chanserna att man får jobbet. Eftersom arbetsintervjun är en viktig del innan man får jobbet, kan det vara bra att förbereda sig innan intervjun. Var beredd på vissa frågor så att du vet vad du ska svara. Chanserna att du får jobbet är mindre om du förblir tyst efter en fråga.

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.