Nu ska A-kassan höjas

Vid ett val blir det ofta en massa vallöften gjorda. Genom tiderna kan vi se en hel rad av dem som aldrig blivit infriade, och nästa gång det blev val så kom det nya eller samma löften med någoform av bortförklaring varför det inte ännu skett.

Är denna tid äntligen förbi? Ska detta bli en av de första regeringsperioderna som det mesta av alla löften verkligen infrias. Det börjar i alla fall inte alldeles knasigt. Nu blir det höjd A-kassa.

Detta händer med din nya A-kassa

Tidigare regler för din A-kassa var 80 procent av en max lön på 18700 kronor per månad under 200 dagar, och att den senare sjönk till 70 procent i resterande dagar. Den nya A-kassan ger dig 80 procent i ersättning hela tiden.

Det blir också ett högre tak för din nya ersättning, då detta lyfts från 18000 kronor till en max gräns av 25000 kronor per månad. Detta betyder att den som tjänar 25000 kronor eller mera per månad kommer att kunna utnyttja en ersättningsnivå av 80 procent upp till 25000 kronor per månad.

Verkar vara samspelta än så länge.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet verkar ännu så länge komma bra överens. Med Stefan Löfven i spetsen som statsminister infrias nu ett av de största vallöftena om högre A-kassenivå. Miljöpartiet och Socialdemokraterna är i övrigt överens om försvarspolitiken, en förbifart vid passering av Stockholm samt 3 pappamånader.

Det verkar också som att fortsatta förhandlingar om en gemensam budget mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet, skulle kunna uppnås. Om detta sker är mycket redan vunnit.

Kanske får vi äntligen se en valperiod där partierna lyckas med sin politik och sina uppsatta mål. De närmaste fyra åren kommer att ge sitt tydliga svar. Artikel om A-kassa hittar du på Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19621921.ab.

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.