Söka jobb-tips från Marianne Peterson

Det kan krävas väldigt mycket i vissa jobb. Därför kan det vara viktigt att tänka på en del saker vid en jobbintervju. Man vill helst ge ett positivt intryck hos arbetsgivaren för att chanserna att få jobbet ska öka så mycket som möjligt. Men vad bör man göra?

Personalredaktören hos Aftonbladet, Marianne Peterson, ger bland annat tipsen att man ska visa vem man är och vad man vill. Oftast får man dock en tid som en praktikant hos jobbet, för att se hur man verkligen arbetar. Gör man ett bra jobb under denna tid, ökar det chanserna att man får jobbet permanent. Man måste visa att man är bekväm att jobba med andra människor, engagerad och har kunskaper inom branschen.

Marianne Peterson fortsätter sedan med att det är otroligt viktigt att man brinner för sitt jobb. En journalist till exempel, måste vara väldigt noggrann och föreställa sig vad läsaren vill ha. Även om man själv skulle tycka att en story man skriver om verkar oviktig, måste man ändå alltid ge allt. Mindre texter är alltid lika viktiga som större artiklar.

När man skickar in ett presentationsbrev är det också viktigt att ta tid på sig. Man bör i brevet visa vem man är och vad man vill få gjort. Texten bör dock helst vara intresseväckande och vara relativt snygg designad. Ett riktigt bra intryck och presentation kan avgöra vem det är som får jobbet. Därför bör man alltid ta tid när man genomför stegen. Det är bättre att vara långsam och noggrann än snabb och slarvig.

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.