Vad ska man göra efter sommaren?

vad-gora

Det är frågan som många ställer sig efter en sommar när man har tagit studenten och fått ett sommarjobb. Kluvenheten och osäkerheten att inte ha något plugg eller jobb att gå tillbaka till. Det kan vara den svåraste perioden för många om man inte har bestämt sig för vad man ska göra.

Först och främst om du är arbetslös så ska du anmäla dig till Arbetsförmedlingen, det måste du göra första dagen du blir arbetssökande annars kan du förlora ersättning från en eventuell A-kassa. Det är steg 1 i så fall. Men försök också att se det som något positivt, nu har du chansen att slipa på ditt jobbsökande, ditt cv som du har byggt upp. Sätt dig ner och skriv ner dina bra egenskaper och ta fram ett personligt brev om dig själv.

Går det inte bra med att söka jobb kan man alltid ta en utbildning på våren efter. Sätt dig ner och fundera om det är någonting som du vill fördjupa dig i, något som kan hjälpa dig i framtida jobbsituationer. Hoppa inte på en utbildning bara för att du ska ha någonting att göra, du ska hitta något värde i den också. Ta den här tiden som en personlig genomgång och ställ frågan: Vad vill jag?

Är du inte nöjd med dina gymnasiebetyg och behöver läsa upp dem för att komma vidare i livet, ja då kan det kanske vara bra att göra det på någon vuxenutbildning. Ju tidigare desto bättre, om du har möjlighet att göra det förstås.

Eskilstuna & Västerås
Eskilstuna är en tätort i Södermanland med ca: 100 000 invånare. Innan 1266 gick orten vid namn Tuna men döptes sedan om till Eskilstuna. Orten har varit en av våra viktigaste industristäder. Viktiga industrier har bland annat varit Carl Gustafs stads gevärsfaktori (Nuvarande Saab Bofors Dynamics AB) och Bolinder-Munktell (senare Volvo BM, nuvarande Volvo CE).

Västerås är en tätort i Västmanland och är den femte största i Sverige. Folkmängden i tätorten ligger på över 110 000 invånare. Namnet kommer från Svartåns utlopp i Mälaren. Westra Aros var ortens första namn som sedan blev Västerås. Asea och Svenska Metallverken är två stora företag inom kraftöverföring som grundades i Västerås.